Kirkeudsmykning Vridsløselille

Billeder fra arbejdet med udsmykningen af kirken

Projektet i kirken i Statsfængslet i Vridsløselille blev udført sammen med omkring 8-10 indsatte langtidsfanger.

Kirke udsmykning

Udsmykning af kirken i Statsfængslet i Vridsløselille. En udsmykning som består af 130 m2 gulvmosaik med motiv fra Edens Have, væggene er udsmykket med syv mosaikrelieffer af skabelsens syv dage.

Det praktiske arbejde på denne udsmykning startede i sommeren 1997 og sluttede den 29. januar 1998. Arbejdet er udført i samarbejde med 8-10 langtidsfanger, som har været med lige fra idefasen til selve udførelsen. Motivet er fra Edens have med en baggrund af alverdens dyr. Når man står på gulvet, dukker der pludselig et virvar af dyr frem, som ellers var gemt i mønsteret fra klinkerne.

I Edens have står Adam og Eva ved kundskabens træ, i gang med verdenshistoriens første forbrydelse: Adam tager en bid af æblet. Historien er taget fra det gamle testamente, der er fælles for både kristne, jøder og muslimer.
Størstedelen af projektet blev betalt af Kulturministeriet med et mindre bidrag fra Kirkeministeriet. Inklusiv lønninger, materialer og leje af lifte og stilladser har prisen på udsmykningen af både gulv og vægge ligget på omkring 500.000 kr.
I det beløb er ikke medregnet det kæmpestore arbejde, som de indsatte har lagt i udsmykningen.