Udsmykning af blodbank

Blodbank i Slagelse

Blodbanken i Slagelse er udsmykket med motiver fra sygeplejeskernes immulogibog, som fortæller om blodets opbygning og indhold.

På væggene er der stilistiske gengivelser af røde og hvide blodplader, plasmaceller, dendritiske celler, antistoffer og selvfølgelig er alle blodtyperne også med.

Udsmykningen og grundarbejdet er udført i samarbejde med førsteårs malerlærlingene fra Selandia.

Blodbankens facade

Udsmykningen af facaden ved indgangen til blodbanken er lavet med udgangspunkt i en snak, jeg havde med afdelingens sygeplejesker, der gerne ville have, at blodbanken blev mere synlige, så det var nemmere for patienterne at finde frem til afdelingen. Synligheden for patienterne blev løst ved, at placere hvide og røde blodplader ved indgangen til afdelingen, i en størrelse som er lidt svær at overse. 

Forarbejdet til udsmykningen

Inspirationen til udsmykningen på gangarealerne i blodbanken, kommer fra sygeplejeskernes immunologibog som fortæller om blodets opbygning og indhold.
Motiverne på væggene er stilistiske gengivelser af røde og hvide blodplader, plasmaceller, dendritiske celler, antistoffer og selvfølgelig er alle blodtyperne også med. Ansatte med en sundhedsfaglig baggrund genkender straks motiverne, vi andre ser et smukt mønster....hvor vi dog kan gætte på, at den røde farve har noget med blodet at gøre.